Osa 1: Blogin esittely

Olen Visa Savolainen, 21-vuotias tamperelainen opiskelija ja aktivisti. Nilkkaani asennettiin tänään seuraavan puolen vuoden ajan liikkumistani tarkkaan seuraava valvontalaite, sillä minut tuomittiin alkusyksystä 173 vuorokaudeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen siviilipalveluksesta kieltäytymisen johdosta. Olen siis totaalikieltäytyjä.

IMG_1353

Nilkkaani asennettu seurantalaite

Päätin käynnistää tämän blogin, että voin jakaa kokemuksiani niin valvontarangaistuksen suorittamisesta kuin mielipidevankina olemisesta ylipäänsä. Tulen myöhemmin avaamaan omia motiivejani aseistakieltäytymiseen ja kieltäytymiseen johtaneista yhteiskunnallisista ja poliittisista näkemyksistäni, jakamaan kokemuksia ja tuntemuksia valvontarangaistuksen suorittamisesta ja kuvaamaan kieltäytymisprosessin eri vaiheita. Lisäksi aion jakaa käytännön vinkkejä, tietoja ja kikkoja, joilla toivottavasti voin edes hieman madaltaa kynnystä totaalikieltäytymiseen sitä harkitsevilta.

Avaan syitäni kieltäytymiseen myöhemmissä blogauksissa tarkemmin, mutta jo tässä vaiheessa voin kertoa, että kieltäytymiseeni johti puhtaasti poliittiset ja yhteiskunnalliset seikat. Tämän vuoksi toivon tämän blogin toimivan laajemminkin keskustelualustana aseistakieltäytymiselle ja antimilitarismille, kanavana vertaistuelle ja ennen kaikkea vuorovaikutteisena foorumina, jossa kysyä, pohtia ja jakaa kokemuksia. Älä siis epäröi haastaa, kommentoida ja ottaa yhteyttä!

Jos mielenkiintosi heräsi eikä tiedonjanosi malta odottaa tulevia blogauksiani, suosittelen lämmöllä tutustumaan Henri Sulun Totaaliblogiin, jota hän kirjoitti totaalikieltäytymistä seuranneen valvontarangasituksen aikana noin vuosi sitten. Voit myös lukea allekirjoittaneen kieltäytymisen vaiheista kertovia tiedotteita ja uutisjuttuja täältä ja täältä.

Palaan blogin ääreen huomenna tarkemman esittelyn ja taustoituksen parissa. Pysy siis kuulolla!

(Tätä blogausta kirjoittaessani olen suorittanut rangaistusta 0 vrk, jäljellä on 173 vrk.)

9 kommenttia artikkeliin ”Osa 1: Blogin esittely

 1. Oikein!! Ja tosi hyvä, että teet tästä blogia- aion jakaa ja herättää keskustelua tästä omassa somessani. Tsemppiä tärkeän asian ajamiseen! <3

  Tykkää

 2. Paluuviite: Osa 2: Esittely | Puoli vuotta pannassa

 3. en muuten meinannut millään löytää tätä kommentti-osiota. Luulin ensin ettei voi kommentoida ollenkaan. Yleensä se on blogeissa artikkelien alapuolella. Ihan vinkkinä vaan :)

  Tykkää

  • Tarkoitatko, ettei etusivulla ole kommentointimahdollisuutta? Yritän katsoa asetuksista, josko kommentoinnin saisi myös siellä mahdolliseksi!

   Yksittäisen blogikirjoituksen sivulla kommenttikenttä taitaa aueta tavalliseen tapaan artikkelin alle.

   Tykkää

 4. Laita tuomio ja tuomion perustelut tänne julkiseksi ??

  Toisin sanoen, ota kameralla kuva tuomiosta, suttaa kuvankäsittelyohjelmalla sotut ja muut ? Tuomarin nimi tietenkin näkyviin.

  Henri Sulku oli kykenemätön tekemään tätä tuomion julkistamista ”vaivalloista skannata” oli lapsellinen vastaus.

  Voisin toki tilata tuomion sähköpostilla vaan mistäpä tuomioistuimesta tilaan ?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s