Osa 12: Tukea maailmalta!

Rauhanvankien päivää (International Prisoners for Peace Day) on vietetty 1.12. jo vuosia. Päivän tarkoituksena on herättää keskustelua rauhan puolesta kamppailevien mielipidevankeudesta ja muistaa rauhanvankeja erilaisin tuen ja solidaarisuuden osoituksin.

Rauhanvankien päivää vietettiin tänä vuonna muistamalla erityisesti Etelä-Korean aseistakieltäytyjiä. Etelä-Koreassa ei ole minkäänlaista vaihtoehtoista palvelusmuotoa asepalvelukselle eikä oikeutta aseistakieltäytymiseen ole. Sen vuoksi maan vankiloissa istuu tälläkin hetkellä noin 700 aseistakieltäytyjää – vain mielipiteidensä vuoksi. Vankeustuomiokin on Etelä-Koreassa aika hurja, peräti 18 kuukautta ehdotonta vankeutta.

Rauhanvankien päivänä on tapana lähettää tukiviestejä ympäri maailmaa aseistakieltäytymisen johdosta vankeuteen joutuneille. Viestien lähetyksiä organisoivat antimilitaristiset järjestöt, yhteisöt ja yksittäiset henkilöt. War Resisters’ International ylläpitää listaa tämänhetkisistä rauhanvangeista, jossa itsekin olen yhdessä lukuisten muiden joukossa.

Tänään (10.12.) posti toi myös minulle useita postikortteja ja kirjeitä ympäri maailmaa, jossa toivotettiin tukea, välittämistä ja solidaarisuutta. Vaikka vakaumuksen puolesta vankeuteen joutuminen tuntuu käsittämättömän epäoikeudenmukaiselta, mielivaltaiselta ja sortavalta, helpottaa asian hyväksymistä laaja tuki ja kannustus. Lisäksi on todella lohdullista aina välillä muistuttaa mieleen, että omalla teolla on laaja yhteiskunnallinen merkitys ja jokaisen totaalikieltäytyjän henkilökohtaisella kärsimyksellä on arvoa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti aseistariisunnan, yhdenvertaisuuden ja rauhan puolesta.

Lohdullista on myös tulla muistutetuksi siitä, että aktivistien rintama rauhan edistämiseksi on todella moninainen ja laaja. Sain mm. tukiviestin 73-vuotiaalta englantilaiselta, joka kertoi omasta taustastaan rauhantyön parissa. Lisäksi tukiviestin lähetti hieman nuorempi ruotsalainen, joka kertoi vuonna 1996 saamastaan vankeustuomiosta, joka seurasi suorasta kansalaistoiminnasta rauhantyön saralla.

12336032_10207999454526784_772676833_n

Maailmalta saamiani tukiviestejä!

Kaiken tämän vuoksi olin erittäin ilahtunut ja liikuttunut saadessani niin monia persoonallisia tukiviestejä! Suuri kiitos Lotalle Göteborgiin, Reinholdille Müncheniin, Hazelille Wiltshireen, Nimettömälle Wincantoniin, Gerstenille Liverpooliin, Susanille Colchesteriin sekä Mirolle, Roopelle, Onervalle, Rukalle, Tiksulle ja Esalle misssä ikinä olettekaan sekä kaikille muille, joiden nimestä en täysin saanut selvää. <3

(Tätä blogausta kirjoittaessani olen suorittanut rangaistusta 44 vrk, jäljellä on 129 vrk.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s